Cecilia White på Knutby Skola i Uppsala Kommun
Cecilia följer sina elever från förskoleklass till årskurs 3. Hon började att använda Loops efter att hon fått ett tips från en kollega som snubblat över en loop om allas lika värde. Hon blev nyfiken och skapade ett testkonto. Cecilia lärde sig snabbt att bygga loopar och att använda systemet med hjälp av Loops instruktionsmaterial.
Det första steget var att remixa en loop som fanns i biblioteket och bygga om den så att den passade just hennes elever. Cecilia valde att ta bort gruppuppgifterna i loopen och ersätta dem med enskilda uppgifter eftersom hon undervisade elever i lågstadiet och ville göra looparna enklare för dem att arbeta i.
Nästa steg var att starta loopen med eleverna och då såg hon snabbt vad som fungerade riktigt bra i hennes elevgrupp och vad hon borde göra annorlunda. Efter det blev suget stort att bygga egna loopar från grunden. Hon har låtit sig inspireras av loopar som andra lärare byggt, som hon hittat i Loops bibliotek, men hon har också sökt sig till andra källor. Till loopen som hon byggt om Bröderna Lejonhjärta har hon till exempel hämtat inspiration från ett program på Sveriges Radio.
Cecilia ser många fördelar med Loops. Dels den grafiska layouten i själva looparna och dels att både elever och lärare kan välja hur de vill kommunicera, i text, ljud eller film. Hennes råd till andra lärare är helt enkelt att våga prova Loops. Dela ut en loop till dina elever för att se vad som fungerar i just din grupp. Börja sedan att bygga smått och enkelt, det behöver inte vara komplicerat för att vara bra.
Som lärare får jag en bra överblick över vad eleverna har gjort och jag kan ge dem feedback, menar Cecilia. Elevernas arbete samlas i Loops och ger mig ett bra stöd för bedömning av deras kunskaper.
Vad säger Cecilias elever om Loops?
“De älskar det och tycker att det är jättebra. De tycker det är roligt och är stolta över att de kan navigera i systemet själva. De har lärt sig använda Loops fort, layouten har varit väldigt tilltalande för dem, de vet exakt vart de ska gå in och hur de ska gå vidare”.